zondag 6 april 2014

EVEN OMLOPEN

Etalage Prinsengracht
Elke zaterdagochtend ga ik naar de markt. Eerst naar de Noordermarkt, want misschien zie ik daar leuke, oude spulletjes. Dan loop ik over de Prinsengracht naar de Lindegrachtmarkt. Daar is het minder chique en alles veel goedkoper en daar doe ik dus de boodschappen. Op de Prinsengracht vind je één van de mooiste bloemenwinkels van Amsterdam; PomPon. In de etalage staat een enorme tulpenvaas en buiten op de tafel potten met keizerskronen (Fritillaria persica 'Ivory Bells) en daarvoor een tijdelijke rozenboog die begroeid is met blauweregen. En elke week is de etalage en het buitengebeuren weer een verrassing en altijd mooi. 
Ooit heb ik de eigenaren van PomPon voor het blad 'More than Classic' geïnterviewd en toen vertelden ze dat de naam van hun winkel is afgeleid van één van de mooiste bloemen de pompondahlia. Fijn, dat er mensen zijn die voor schoonheid gaan en geen genoegen nemen met middelmatigheid.
Het blad 'More than Classic' houdt binnenkort op te bestaan. Een schande, want dit magazine signaleert de mooiste dingen en neemt niet, zoals in veel andere bladen, genoegen met rotzooi...
www.fluwel.nl/fritillaria-persica-ivory-bells/186
http://pompon.nl/  www.morethanclassic.nl/