zaterdag 14 februari 2015

GATVER

Op jacht
Van de week dacht ik, tot mijn verbazing, al slakkensporen te zien. Om de proef op de som te nemen, heb ik gisteren tegen de avond twee bakjes met bier buiten gezet. Vanmorgen was dit het resultaat. Hallo, kunnen die slakken niet op de kalender kijken? Het is nog niet eens half februari en ze beginnen nu al aan mijn planten te knagen. Bedenk dat alle slakken die je zo vroeg wegvangt niet meer voor nakomelingen kunnen zorgen. Mijn advies: begin vroeg met elimineren, want slakken zijn hermafrodieten en kunnen met en zonder  partner zich voortplanten. 
Voor de lezers die de gang van zaken met dat bier drankmisbruik vinden het volgende: bier heeft maar een beperkte houdbaarheid en die was als zo vaak  in huize Langendijk verstreken. Weten die slakken veel. Trouwens ik heb vorige week nog pure hagelslag met houdbaarheidsdatum december 2009 aan mijn kleinkinderen gevoerd. By the way ze hebben het overleefd!

1 opmerking:

  1. Ah, wat een goed idee! Mijn primula's zijn nog niet vervroten, maar dat duurt niet lang meer is mijn ervaring. En nu bloeit er juist eentje zo mooi. Een heeft al gebloeid trouwens.
    Roely

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je voor je reactie,
Na moderatie door mij wordt hij op mijn blog geplaatst.
Loes Langendijk